Προφιλ

Η Αρκαδική Μελισσοκομία είναι η συνέχεια της ατομικής μελισσοκομικής εκμετάλλευσης του Νικήτα Γκρίτζαλη ο οποίος δραστηριοποιείτο στο κλάδο από το 1960. Ιδρύθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του γιού του Ιωάννη Γκρίτζαλη ο οποίος όντας επιτυχημένος μαθηματικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη τη μελισσοκομία, εγκαταλείποντας την επιχείρηση (φροντιστήριο μαθηματικών) που είχε ήδη δημιουργήσει στα είκοσι εννέα του χρόνια.

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Ιωάννης Γκρίτζαλης και ετερόρρυθμο μέλος ο αδελφός τους Βασίλης, ο οποίος σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε επί εικοσιπενταετία ως οικονομικός επιθεωρητής στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το έτος 1983 ο ιδρυτής της εταιρείας Ιωάννης Γκρίτζαλης έλαβε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην Ελλάδα, από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Από τότε η εταιρεία θεωρείται κορυφαία στο χώρο της μελισσοκομίας στην Ελλάδα, ενώ είναι έντονη η παρουσία της στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Η ανάπτυξη της εταιρείας έγινε σταδιακά με την απόκτηση της εμπειρίας και της γνώσης του αντικειμένου της μελισσοκομίας, σε διάστημα πολλών ετών. Αυτό έχει αποτέλεσμα να διαθέτουμε πλήρη γνώση του αντικειμένου μας. Το έτος 2007 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τη δημιουργία σύγχρονου ξυλουργικού εργοστασίου για την κατασκευή κυψελών.

Έδρα της εταιρείας είναι το Λεοντάρι του νομού Αρκαδίας όπου υπάρχει το εργοστάσιο και η μονάδα παραγωγής, επίσης υπάρχουν δύο υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως σημεία πώλησης.

Η εταιρεία στην σημερινή της μορφή δραστηριοποιείται:

Στον πρωτογενή τομέα με την παραγωγή όλων των προϊόντων μέλισσας (μέλι , γύρη , πρόπολη , βασιλικό πολτό ,  βασίλισσες και μελισσοσμήνη). Διαθέτει για ιδία παραγωγή μελιού 3.000 μελίσσια, επίσης προμηθεύεται από συνεργάτες μελισσοκόμους με καθορισμένες προδιαγραφές, μέλι προς εμπορία. Από το έτος 2011 λειτουργεί χημείο για τον έλεγχο της ποιότητας του μελιού.
Στον βιοτεχνικό τομέα με την παραγωγή μελισσοτροφών, κηρηθρών, κυψελών, καθώς και με την επεξεργασία μαύρων κηρηθρών.
Στον εμπορικό τομέα , με συνεργασίες και με αντιπροσωπείες επώνυμων οίκων εξωτερικού (Lega – Mineli – Tomasz Lyson), καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων σε μηχανήματα , εργαλεία , εφόδια και σε είδη αποθήκευσης και συσκευασίας μελιού.